Ett lokalt reservdelslager tillgängligt alla dagar i veckan, året runt

Ett lokalt reservdelslager tillgängligt alla dagar i veckan, året runt

Ett helautomatiskt reservdelslager strategiskt placerat på din mark, fyllt med dem reservdelarna du behöver, dygnet runt, år ut och år in.

Och du betalar endast för dem reservdelarna som faktiskt tas ut från lagret.
– Jag har länge funderat på en lösning att säkerställa en förbättrad uptime för våra kunder i Kiruna, berättar Mikko Niemi, försäljningsansvarig för region Norr.
Transportvägarna är långa ner till kusten, där dem flesta depåer som lagerhåller reservdelar till tunga transporter, finns. Avståndet har varit en tidskrävande faktor vid akuta haverier, kopplat till en hög kostnad för att lagerhålla rätt reservdelar för våra kunder. Industrin i Kiruna rullar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, år ut och år in. Släpis, som är en del av BPW Aftermarket Group, erbjuder verkstäder och åkerier med egna verkstäder möjlighet att placera ett mobilt reservdelslager direkt i anslutning till deras verkstad.

Släpis första Upbox är installerad i Kiruna och försäljningen från den är i full gång

UpBox är en robust 40-fots fraktcontainer, fullt utrustad med hyllor, luftkonditionering, videoövervakning och digitala radio- och säkerhetssystem samt ett skräddarsytt urval av upp till 2 000 reservdelar som finns tillgängliga dygnet runt.

Urvalet av reservdelarna avtalas i förväg och anpassas individuellt efter verkstadens behov och kan justeras löpande.

BPW Aftermarket Group har redan introducerat UpBox lösning med stor framgång i Finland, där avstånden till närmaste reservdelsåterförsäljare ofta är mycket stora. Den omedelbara tillgängligheten och den otroligt enkla hanteringen innebär att systemet också är av intresse för andra europeiska länder.

Ett plus är också att verkstäder inte behöver lagerföra reservdelarna själva eller betala för dem i förväg: endast de artiklar som faktiskt tas ut och används, faktureras.

– UpBox gör våra kunders dagliga arbete mycket enklare, förklarar Mikko. Kunderna kommer in i ”butiken” med ett företagskort registrerat hos Släpis och därefter kan dem börja plocka sina reservdelar.

Varje vara är försedd med en RFID-tagg. Vid utgången skannar och registrerar en automatisk kontaktlös läsare alla uttagna varor. Systemet registrerar alla inkommande och utgående reservdelar på mindre än en sekund och uppdaterar lagersaldot i realtid.

Under tiden kan kunden se en lista över alla plockade artiklar på en datorskärm och på så vis kontrollera och bekräfta dessa på pekskärmen.

Föreställ dig ett helautomatiskt reservdelslager placerad på din mark, fyllt med dem reservdelarna du behöver, som du har tillgång till dygnet runt, år ut och år in.

Fakturerings-, beställnings- och lagerhållningsprocesserna är helautomatiska och stressfria utan manuella uppgifter. Påfyllning av lagret kan ske från Släpis depån i Luleå samt centrallagret i Ängelholm.

Transporter till Kiruna går dagligen från Luleå så påfyllning kan göras frekvent. Innehållet i ”butiken” styrs av det lokala behovet, förklarar Mikko. Ett annat plus är att den tidskrävande inventeringen där flera avvikelser kan uppstå – kan slutföras på nolltid, med ett enkelt musklick.

Related Posts